Jak przygotować pyszny obiad w 25 minut? Z książką Ani Starmach „Pyszne 25. Nowa porcja przepisów” niemożliwe staje się możliwe!

Nie bardzo przepadam za książkami kucharskimi. Mam ich kilka w domu, bo coś dostaliśmy na ślub, coś kupiłam, coś ktoś mi dał, bo i tak nie korzystał. Ja nie sięgam  po tego rodzaju książki zbyt często, bo nie chce mi się wertować ich kartek w poszukiwaniu jednego przepisu, ale jeszcze bardziej nie lubię kompletować składników, często niełatwo dostępnych  (jak np. w książce Nigelli;-)).

W gotowaniu twardo trzymam się kilku zasad:

  1. Szybkość i łatwość przygotowania
  2. Dostępność składników
  3. Cena

Z zadowoleniem stwierdziłam, że wszystkie te warunki spełnia książka Ani Starmach „Pyszne 25”. Tak jak już kiedyś wspominałam, pierwszą część książki kupiłam siostrze na urodziny, drugą dostałam ja. Więc napiszę o tym, co mam 😉

Jest to jedyna książka kucharska, z której korzystam systematycznie. Podzielona jest na 3 działy: na słono, na słodko i niezbędnik. Cyfra w tytule „mówi”, że są to dania za maksymalnie 25 zł i przygotowuje się je nie dłużej niż 25 minut. Próbowałam kilkunastu przepisów i faktycznie każde danie jest pyszne i łatwe do przygotowania. Zdjęcia są takie, że trzeba wycierać książkę, bo ślinka sama cieknie 😉 A do tego, co też ważne, dania są efektowne i można je z powodzeniem serwować na przyjęciach dla dzieci, przyjaciół czy rodziny. Na końcu książki jest „niezbędnik”. Są to praktyczne porady jak np. przygotować domowy sos waniliowy, uprażyć orzechy czy zamarynować oliwki.

Podsumowując, jeśli cenisz swój czas, zwracasz uwagę na domowy budżet i chcesz sprawić przyjemność domownikom, przygotowując znakomite dania, nie zastanawiaj się, tylko leć do księgarni i kup książkę „Pyszne 25”!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *